Monday, August 3, 2009

ESOk - Kembali kerja setelah seminggu CUTI

salam..
setelah seminggu aku bercuti sakan
bagaikan makan gaji dengan hanya bercuti
petang nie aku terasa malass sangat
entah kenapa..
umah masih tak kemas kat dapor
tapi ruang tamu menang indah dan bersih
sebab jadi tempat santai aku setiap hari
dah nak masuk seminggu..
TV 42" inchi plasma panasonic meneman aku
sampai tertido tido aku dibuatnya..
tv yang sebesar besar alam nie tak terjangkau aku nak memilikinya..
oh ya.. OVEN yang menang hari tu pun baru sekali pakai..
hmm
memang untung AIDA.. cuci kaki je kawin ngan aku
heheheheh
aida nie manja orangnyer..
hmm
aku masih tunggu dan lihat.. adalah aida nie jodoh aku..
aku ok jer..

esok dah start keje
class HND plak tu..
3 jam direct
ntah apa yang aku nak ajar ntah..
aku kena jugak study sikit sebanyak
biarlah aku nampak hebat dan bijak sepanjang masa
set induksi kena ready
aku nak jadi cikgu yang terbaik
sebab last month .. nama aku diumumkan jadi terbaik bulanan
memang suprisee
baru masuk 2 bulan tempat baru
dah dapat anugerah bulanan
aku syukur sebab diberi anugerah

oh ya..
malam nie nak ajak madan.. house meet aku g kat mid valey
beli Tv untuk ina..
ye la.. adek bungsu aku yang manja
pastu nak claim camera..
beli Tv hari tu.. janji diorang nak kasi camera

pastu.. aku nak nonton movie je la kat umah..
hehehehe
so.. itu je la.. hidangan mata aku
kurang makan malam..
lebihkan buah buahan...
manggis semalam aku beli RM 10
memang sedap gilersss
memang berbaloi betol..
malam nie aku nak makan apple plak..
apple hijau nak blenderkan..
mesti best..

2 comments:

akumurba said...

Saudara dapat puisi apa di kebangsaan nanti?

Impian Serikandi said...

Salam
pehh.. baguslah dah siapkan segala benda sblm berumah tangga..
agak2 bila nak ajak kami makan nasi minyak ni..:)

Impian serikandi