Sunday, April 11, 2010

Bila Diri Tak sedar Diuntung

salam..

hari nie ada perhimpunan pagi..
macam biasalah... nasib aku dapat exco yang mantap dan peka serta bertanggungjawab..
jadi perhimpunan jadi mudah dan lancar
nak susun kerusi.. budak sem 1..
tapi yang datang cuma 4 orang jer..
yang lain memang nak kena.. aku tak akan approve untuk stay kolej..

yang jadi MC Fuad... kira okays dan mantap jugak.. walaupun slaga terengganu dia kuat
yang penting dia mencube..

bile aku tengah rehat kat dalam dewan..
pengarah tengah berucap..
mira tanya..
"buku project mgt tu encik bagi kat kami yer?"
mira tanya 3 kali
aku tak faham..
"buku tebal tu kami dapat ker?"
mira ringkaskan..
"hah... jangannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn"
kata aku terkejut beruk..
"diorang dah bawak balik encik..
"balas mira"
aku terus call reza.. dan suruh bebudak tu bagi balik..
abis perhimpunan.. ada 4 buku jer yang diorang hantar
yang lain.. dah ghaib..
bile aku tengok keadaan bilik..
kerusi yang tak tersusun..
paling menyedihkan plastik gula gula bersepah..
kertas sampah bertebaran..
dada aku naik angin la apa lagik..
nak je aku bagi pass semua orang tahun nie..

hari tu kelas si hasrul dok keluar awal..
nie kelas mira plak yang cari pasal..
dah la curik buku aku.. buat sampah..
bukannyer aku tak pesan..
aku dah pesan dah tadi sebelum keluar..

inilah diorang
tak syukur dapat cikgu yang baik dan sabar macam aku
elok elok aku nak kasi ramai D.. terus aku tak ada perasaan nak bagi D..
nasib la..
perasaan sayang ngan kelas HND nie pun dah tak ada..
aku bukan apa..
buku tu bukan aku punya..
kegunaan aku ngan wanie.. cikgu sorang lagi..
nanti kalau dia tengok buku tak cukup
tak ker dia dok kecoh salah aku..

bebudak nie pun agak agak la..
BUKU tebal sejengkal tu.. takkan lah aku nak kasi..
kasi pikir lah sikit..
memang sedih dan menyedihkan betul...
aku FEDUP!!!

3 comments:

Flora said...

syam, buat la pekeliling, mintak pulangkan.. ataupun checking bilik ke bilik dengan kerjasama felo & MTM, kalau tidak harus gagal dapat F je -->SELURUH KELAS (kalau tak bertegas, student memang x kenang budi) pepatah : Harap2 Percaya Tidak..

Azree Ariffin said...

Hmmm, macam-macam perangai pelajar kan. Moga-moga dapatlah balik buku tersebut....

Syamputra Razali said...

lola : macam nie la adat jadik cikgu,..

baik dipijak.. jahat dikeji..