Monday, June 7, 2010

Mutan - 9 Peserta dari Kumpulan Juara (G8)- bengkel TOT nur lembah pangsun

inilah ulasan serba sedikit yang aku boleh lontarkan.. tentang kisah aku last week berkampung di UPM dan di Nur Lembah pangsun..

memang banyak betul KI (kemahiran insaniah) yang aku dapat garapkan.. dan belajar...


Kumpulan G8 (Hijau) berjaya menggondol Juara Keseluruhan TOT Pangsun. dibarisi oleh

syam Tok uban : bidang kepakaran : mengarah jer dan duduk bertapa sambil menunjuk jari telunjuk .. yang penting. semua mengikut arahan

ceeko jr : hebat memukau penonton dengan suaranya dan mencari ikan kaloi.. selain itu jadi juru gambar bertauliah kumpulan

nad : gadis sales girl yang berjaya menjual buku dengan jayanya serta berjaya terjah cikgu besar sekolah

farah : ayat - ayat yang keluar dari mulot dia.. sweet sangat sampai semua orang cair.. abis buku dijualnya..

cikgu alias : bijak melihat rongga - rongga kecik untuk mencari token dalam aktiviti jalan jalan cari makan.. dan boleh jadi juri tetap dengan libasan kata kata beracunnya

fabian : jadi tukang cerita yang mantap.. jadi pengikut setia dan paling sopan santun..

izad : paling skima dalam kumpulan dan berjaya menjadi pembaca peta yang tersohor.. tapi kenkadang nak dibuang kerje oleh cheeko

efa : ala ala akak akak yang jadi bendahari dan bawak sikit punya besar beg.. memang tabah dan sangat bermotivasi

timah : memang unik dan gaya tersendiri.. sekali dia berlakon.. abis orang ditariknya rambut...




memang kumpulan aku nie tak pentingkan kemenangan dan aku realise yang mereka nie ada keistimewaan tersendiri..
memang bertuah aku satu kumpulan dengan diorang nie..
bestt sangat!!!!!
kalau diikutkan..
aku dah buat hatrik kejuaraan


start dengan dialek.. aku berjaya tersenarai 37 orang yang berjaya disahkan dialeknya.. untuk Malaysia book of record


PLKN - program PPSB- kumpulan aku lembing  juara keseluruhan

TOT . UPM - kumpulan G8 juara keseluruhan jugak


ohh sebelum tu bulan lepasnya.. aku berjaya jadi peserta kursus kat jawi penang..dapat NOMBOR 1 : web terbaik...


apa lagik yer..


kira aku habiskan MBA pun.. kira berjaya teraaaaammmaattt sangat dah nie..


alhamdullillah.. memang perjalanan karier seni aku dan kecintaan aku dalam seni ini berjalan dengan lancar...
namun.. tanpa keluarga.. housemeet dan kawan kawan seperjuangan.. LOla ngan apez.. aku memang tak leh maju macam nie..


aku harapkan perhubungan persahabatan kita terus mekar dan kita berjaya sama sama ..
memang kalau berjaya sorang sorang tak best..
kalau berjaya dalam team.. lebih berarti..

3 comments:

Anonymous said...

hahaha memang klakar garapan ko dalam menilai seseorang.:)aku suker.chaiyok sifu.ko memang best dari dulu..:)-ahmaddhanijr

Syamputra Razali said...

ahmad.. aku best tang mana tu?
heheheh.. ko pun best jugak..
suara merdu.. si ikan kaloii..

Flora said...

syam..siapalah aku juga tanpa kau sebagai sahabat...