Monday, January 18, 2010

Riadah Port Dickson 17 januari 2010

salam..
sabtu ahad lepas.. hari yang paling memenatkan..
dengan ada tugas di aktiviti di nilai spring
dengan ada class master
dengan nak membeli ayam
dengan janji ngan ibu cafe kat pasar..
macam macam nak dibuat..
dalam satu satu keputusan
aku berdepan dengan peluang dan pengorbanan
teori ekonomi kata
bila kita ada sumber yang terhad (masa)
peluang terbuka banyak..
banyak benda nak dilakukan..
tapi pilihan yang terbaik untuk dibuat mengisi masa tersebut adalah yang paling bagus
pilihan tu ialah pilihan yang memberi lebih faedah..
yang lebih tu adalah kos lepas yang terpaksa kita tanggung
jadik aku buat keputusan..
untuk ponteng class dan berkhidmat utk projek ke PD..
meraikan fasil dan budak bari MSR
memang penat tapi kenangan ini cukup ini
dengan kenal lebih rapat dengan dops, hasrul, koona, taufik... dll la..
banyak nama..
kali nie dop jadik ketua.. bong direhatkan sebab dah jadik ketua fasi..
abg aji jadik ketua cheff.. buat sup..
kak siti masak nasik
memang nasik sedang sedang enak..
semua berjalan lancar
aku tengok bebudak nie kebanyakkan nyer ringan tulang
tapi ader jugak yang curi tulang
hehhehehe biasalah adat dalam organisasi..
namun.. riadah tu memang berjaya..
aku memang puas hati
dengan masakan yang ala ala abiss.. siap aku bawak balik lagik...

petang tadi aku raikan geng geng kuasa besar..
aku masak nasi goreng dengan bihun sup..
ye la.. ala ala bebudak nie semua baik
dan tak salah kalau kita bersedekah kudrat

balik dari hotel legend..
pinggan mangkuk dah tercuci dan tersusun kat depan umah..
memang buat hati aku sejuk..

ini antara gambar program riadah ke Port Dickson..


 

1 comment:

akmalhilmi said...

encik syam
mane ag pix/?
nk sume
hehe

anta kat email saye lo
:p